Klaassen 'liep als 'n oude man' en wordt gespaard door Ten Hag: 'Komt nog wat aan'

Klaassen 'liep als 'n oude man' en wordt gespaard door Ten Hag: 'Komt nog wat aan'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 14:44zo 16-05-2021 om 14:44

Ajax-trainer Erik ten Hag moet het in de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse doen met een verre van complete selectie. Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez zijn na het behalen van de landstitel op vakantie gestuurd en ook Davy Klaassen is niet van de partij in Arnhem.

Klaassen viel tegen VVV-Venlo al geblesseerd uit en werd uit voorzorg gewisseld, ook met het oog op het EK. "Ook vervroegd met vakantie? Nee. Misschien had het wel gekund, al liep hij gisteren (zaterdag, red.) echt als een oude man", aldus Ten Hag in gesprek met ESPN. "Maar goed, er komt natuurlijk nog wat aan voor hem komende zomer. En hij is er helaas niet bij."

Nummer vier Vitesse heeft de buit ook al binnen en heeft Matus Bero en Jacob Rasmussen rust gegund. De laatste competitiewedstrijd gaat dus nergens meer om, maar Ten Hag is vastbesloten om het seizoen om gepaste wijze af te sluiten. "Waar je in ieder geval voor speelt, is voor de eer. Ik houd niet van vriendschappelijk voetbal: voetbal speel je om te winnen en zo benaderen wij het ook", klinkt het. "Als wij een partijtje op het trainingsveld spelen, willen we ook winnen. Daar staat uiteindelijk ook niks op het spel, maar zo moeten ze deze wedstrijd ook benaderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws