Buijs over geheim Volendam-reisje en aanmoedigingspremie: 'Nog geen telefoons'

Buijs over geheim Volendam-reisje en aanmoedigingspremie: 'Nog geen telefoons'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 15:30zo 16-05-2021 om 15:30

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 16:09zo 16-05-2021 om 16:09

De vermeende aanmoedigingspremie van FC Emmen heeft het nieuws gedomineerd in aanloop naar de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen. Dergelijke afspraken zijn echter van alle tijden, weten FC Groningen-trainer Danny Buijs en ESPN-analist Kees Kwakman.

Het FC Volendam van Kwakman was in 2004 in de nacompetitie – die toen in poules van vier werd afgewerkt – al gedegradeerd en het Excelsior van Buijs streed met De Graafschap en Heracles Almelo om promotie. "Toen was ik de laatste wedstrijd geschorst en mocht ik in mijn auto naar Volendam rijden", begint Buijs tegenover ESPN zijn verhaal, dat Kwakman bekend voorkomt. "Om namens de voorzitter een premie te beloven."

Het bezoek van Buijs was strikt geheim. "Het moest allemaal een beetje stil blijven, toen had je ook nog niet de mobiele telefoons." De premie werd echter niet uitgedeeld. "Wij wonnen niet (2-3 tegen De Graafschap, dat het Eredivisie-ticket pakte, red.), dus het hield gauw op..."

Buijs strijdt anno 2021 met FC Groningen om thuisvoordeel in de play-offs om Europees voetbal. Daarvoor is het afhankelijk van de uitkomst van FC Utrecht-PSV. "Een aanmoedigingspremie? Gelukkig hebben we dat niet gedaan. Als ik net zag wat het nu al teweeg heeft gebracht..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws