Timber kon plekje in Oranje-voorselectie 'niet geloven': 'Belde m'n moeder meteen'

Timber kon plekje in Oranje-voorselectie 'niet geloven': 'Belde m'n moeder meteen'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 17:10zo 16-05-2021 om 17:10

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 17:36zo 16-05-2021 om 17:36

Jurriën Timber hield er eigenlijk geen rekening mee dat bondscoach Frank de Boer hem zou opnemen in de EK-voorselectie van Oranje. De Ajax-verdediger richtte zich al op het EK onder 21 met Jong Oranje. Timber hoopt daarentegen uiteraard dat hij mee mag naar het 'grote' EK.

Als Timber voor de camera van ESPN verschijnt, komt zijn uitverkiezing in de Oranje-voorselectie logischerwijs ter sprake. "Ik ging in eerste instantie voor Jong Oranje", vertelt Timber. De negentienjarige jeugdinternational geeft ook een inkijkje in wat er gebeurde toen hij het nieuws te horen kreeg. "Ik belde meteen mijn moeder en broer op. Die waren ook super trots. Ik kon het zelf niet geloven. Ik denk dat ik het nog niet echt besef. Het is een beloning na al het harde werken." 

Veel voorbeelden van Timber lopen rond bij Oranje. "De Ligt, Van Dijk en mijn teamgenoot Blind: dat zijn allemaal grote spelers." Van Dijk zal het EK alleen aan zich voorbij laten gaan wegens blessureleed. Dat kan goed uitpakken voor Timber. "Als ik er echt bijzit, dan denk ik dat ik er wel zo naar ga kijken", vertelt Timber.

Komende week hoort de multifunctionele verdediger of hij ook tot de definitieve EK-selectie behoort. Toch gaat Timber de komende week 'relaxed' tegemoet. "Nadat ik dit hoorde, was ik dat ook. Ik hoop er natuurlijk bij te zitten, maar anders heb ik ook een mooi toernooi met Jong Oranje", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws