Alisson vertolkt absolute heldenrol bij Liverpool door goal in allerlaatste minuut

16-05-2021 19:29 Laatste update: 19:37
30

Alisson Becker heeft bij Liverpool een absoulte heldenrol vertolkt, door in de állerlaatste minuut de winnende goal te maken. Liverpool was hard op weg naar een gelijkspel tegen West Bromwich Albion.

Liverpool kwam al vroeg in de wedstrijd in de problemen bij West Brom. Hal Robson-Kanu schoot na een kwartier spelen de bal rustig langs Liverpool-doelman Alisson: 1-0. Ondanks de snelle tegentreffer had Liverpool het betere van het spel. De formatie van Jürgen Klopp wist dat uiteindelijk voor rust nog om te zetten in de gelijkmaker. Uit stand krulde Mohamed Salah de bal fraai in de verre hoek: 1-1.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. In de tweede helft kreeg Liverpool weer een aantal kansen om te scoren. De Engels kampioen van vorig seizoen verzuimde alleen om die mogelijkheden af te maken. In de absolute slotfase ging Alisson mee bij een corner. Dat bleek succesvol: de Braziliaanse doelman kopte de 1-2 tegen de touwen, waarna zijn emotie's de overhand namen.

Door de ongelofelijke ontsnapping, doet Liverpool goede zaken in de strijd op Champions League-voetbal. Met nog twee duels op het programma staat de ploeg nu één puntje achter op de vierde plek, die recht geeft op Champions League-voetbal. Als Liverpool gelijk had gespeeld tegen West Brom, was het verschil drie punten geweest. De ploeg van Klopp moet dus nog steeds hopen op misstappen van Chelsea en Leicester City, maar het perspectief is een stuk beter. Liverpool neemt het dit seizoen zelf nog op tegen Burnley en Crystal Palace.