Bizarre escape Atlético Madrid: Suárez doet het in minuut 88

16-05-2021 20:25
64

De Spaanse titelstrijd is met nog één wedstrijd te gaan ongekend spannend. Real Madrid was lang virtueel koploper, maar moet de eerste plaats na een knappe comeback toch weer aan Atlético Madrid laten. FC Barcelona is definitief afgehaakt.

Athletic Bilbao - Real Madrid 0-1
Real Madrid moest bij Athletic diep gaan om een overwinning over de streep te trekken. Het liep aanvankelijk voor geen meter bij de Madrilenen, maar verdediger Jon Morcillo leek De Koninklijke in het zadel te helpen. Hij maakte hands, maar de VAR besloot echter om geen strafschop toe te kennen aan Real Madrid, dat zelf amper gevaar wist te stichten. Het ontsnapte vlak voor rust zelfs aan de 1-0.

Ondanks het gebrek aan kansen besloot trainer Zinédine Zidane om niet te sleutelen aan zijn elftal. Langzaam maar zeker begon Real Madrid beter te lopen. Casemiro miste na een uur nog een grote kans op de 0-1, maar Nacho schoot even later wel raak. De VAR gaf ditmaal wel goedkeuring.

Real Madrid stond voor de loodzware taak om de voorsprong vast te houden. Daar had het alle moeite mee. Asier Villalibre was tien minuten voor tijd nog het dichtste bij de gelijkmaker. Real Madrid blijft tweede in Spanje. De achterstand op Atlético is twee punten. FC Barcelona is definitief klaar.

Atlético Madrid - Osasuna 2-1
Atlético Madrid is op bizarre wijze door het oog van de naald gekropen. De ploeg van Diego Simeone verloor leek tegen nummer negen Osasuna twee dure punten te verspelen, maar wist alsnog te winnen en ligt op koers voor de titel.

Atlético had tegen Osasuna vooral veel pech. Aan kansen ontbrak het Les Rojiblancos zeker niet, aan scherpte echter wel. Luis Suárez verprutste een niet te missen kans en verder waren er mogelijkheden voor Angel Correa. Osasuna kon alleen maar tegenhouden. Ook Saul miste een grote kans op 1-0.

Simeone en zijn mannen leken na een uur loon naar werken te krijgen. Stefan Savic maakte na een klein uur een schitterende goal, maar daar stak de VAR een stokje voor vanwege buitenspel. Wat volgde was een race tegen de klok voor Atlético, dat in de slotfase een keiharde domper te verwerken kreeg toen Ante Budimir in de slotfase scoorde voor Osasuna.

De comeback van Atlético kreeg gestalte door Renan Lodi, die na 82 minuten gelijkmaakte. En met nog een paar minuten te spelen was het pechvogel van de eerste helft Suárez die zijn ploeg de winst en daarmee ook de beste papieren voor de landstitel bezorgde.