Algemeen directeur Mohammed Hamdi pakt zijn biezen en verlaat noodlijdend ADO

Algemeen directeur Mohammed Hamdi pakt zijn biezen en verlaat noodlijdend ADO

16-05-2021 20:41 Laatste update: 21:00
96

Algemeen directeur Mohammed Hamdi heeft zijn ontslag bij ADO Den Haag ingediend, meldt de club via de officiële kanalen. Hamdi ziet geen toekomst meer voor zichzelf bij de club.

Hamdi legt op de clubsite van ADO zijn vertrek uit. "Onze sportieve missie met het eerste elftal is niet geslaagd. De degradatie is voor eenieder, maar zeker ook voor mij, een enorme teleurstelling. Met mijn vertrek wil ik tevens (financiële) ruimte bieden aan de club en een nieuwe aandeelhouder, om met een nieuwe CEO te bouwen aan een toekomstig succesvol team op het veld."

Hamdi werd in de zomer van 2019 aangesteld door United Vansen, de huidige eigenaar van ADO. United Vansen is nu bezig om ADO aan een andere partij te verkopen. Volgens De Telegraaf zou Hamdi juist geloven in een regionalere aanpak bij de club. Dat lijkt echter niet aan de orde. Omroep West maakt daar geen melding van.

De verkoop van ADO loopt überhaupt allesbehalve soepel. United Vansen onderhandelde al met meerdere partijen, maar om verschillende redenen ketsten de deals steeds af. United Vansen is ADO ook nog 2,1 miljoen euro verschuldigd. Doordat de grootaandeelhouder dat bedrag nog steeds niet heeft overgemaakt, heeft de club uit de hofstad ook te kampen met serieuze financiële problemen.

Donderdag werd degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie een feit voor ADO, dat zondag voorlopig haar laatste Eredivisie-duel speelde.