Krankzinnige slotdag aanstaande in Frankrijk: Lille ziet concurrentie naderen

Krankzinnige slotdag aanstaande in Frankrijk: Lille ziet concurrentie naderen

16-05-2021 22:50
38

Lille OSC is nog geen kampioen van Frankrijk. Sven Botman en zijn ploeg kwamen zondagavond niet verder dan 0-0 tegen Saint-Étienne en zien de concurrentie naderen.

Lille OSC – Saint-Étienne 0-0
Om de titel één speelronde voor het eind al binnen te kunnen halen, moest Lille winnen van Saint-Étienne en hopen dat concurrent PSG een misstap zou begaan. De eigen opdracht faalde al: Les Verts sleepten er een doelpuntloos gelijkspel uit en frustreerden daarmee de titelkansen van de ploeg van Sven Botman, die zoals te doen gebruikelijk negentig minuten meespeelde. Er is echter geen man overboord: als Lille volgende week bij Angers wint, gaat het kampioenschap naar Noord-Frankrijk.

Paris Saint-Germain – Stade de Reims 4-0
De Parijzenaars profiteerden van de uitglijder van Lille door Reims heel eenvoudig terzijde te schuiven. Na tien minuten kreeg Yunis Abdelhamid al een rode kaart, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. Tot overmaat van ramp benutte Neymar al snel een penalty en maakte Kylian Mbappé er in minuut 24 al 2-0 van. Marquinhos maakte in de tweede helft de derde goal en in blessuretijd maakte Moise Kean het kwartet vol. PSG staat nu nog maar één punt achter op Lille.

Nîmes – Olympique Lyon 2-5
Memphis Depay en de zijnen waren al uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap, maar kunnen wel nog altijd de Champions League halen. Dankzij een relatief eenvoudige uitzege staat OL nog altijd maar één punt achter op de derde plaats van Monaco, die overgenomen dient te worden voor een ticket voor het miljardenbal. Memphis beleefde persoonlijk ook een mooie avond: hij maakte zijn twintigste seizoenstreffer.

AS Monaco – Stade Rennais 2-1
Zelfs de ploeg uit het ministaatje maakt nog een minieme kans op de landstitel. De thuiszege op Rennes brengt Monaco tot op drie punten van Lille en dus moet het hopen dat Les Dogues én PSG op de laatste speeldag verliezen. Die kans lijkt niet zo heel groot, maar Wissam Ben Yedder en Aleksandr Golovin zorgden er in ieder geval voor dat hun ploeg op papier nog kampioenskandidaat is.