VP's Elftal van de Week: AZ, PSV, Feyenoord en WIllem II leveren negen van de elf

VP's Elftal van de Week: AZ, PSV, Feyenoord en WIllem II leveren negen van de elf

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 10:00ma 17-05-2021 om 10:00

Dit is hem dan: het regulier Eredivisie-seizoen 2020/2021 zit erop en dus hebben we ons voorlopig laatste Elftal van de Week samengesteld. AZ walste in zijn laatste wedstrijd van het seizoen over Heracles Almelo heen en levert drie van de elf namen. Ook PSV, Feyenoord en het aan de play-offs ontsnapte Willem II zijn na speelronde 34 dubbel vertegenwoordigd.

Yvon Mvogo (PSV)
Heel veel Eindhovense harten heeft hij niet veroverd tijdens zijn eerste PSV-seizoen, maar zijn afsluiter was naar behoren. Mvogo moest één keer vissen tegen FC Utrecht, maar redde een punt voor zijn ploeg met een paar prima reddingen. Waarschijnlijk blijft hij nog een jaartje in Eindhoven en dan wacht hem een concurrentiestrijd met Joël Drommel.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Na zijn rode kaart tegen Ajax en bijbehorende schorsing had hij even een pas op de plaats moeten maken, maar Malacia maakte een ijzersterke comeback. Na het uitvallen van Lutsharel Geertruida moest hij nota bene als rechtsback invallen, maar de linkspoot vulde dat uitstekend in. Een hele opluchting voor trainer Dick Advocaat, met de play-offs nog op komst.

Sebastian Holmén (Willem II)
Hem omschrijven als de held van de dag is een understatement: Holmén is voor Willem II de held van het seizoen, na zijn doorslaggevende rol in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dankzij een late treffer van de Zweedse rots in de branding spelen De Tricolores ook volgend seizoen Eredivisie-voetbal.

Owen Wijndal (AZ)
De linksback van AZ speelde een belangrijke rol in de overtuigende 5-0 zege op Heracles. Nadat hij al een assist had gegeven, kwam op de valreep de beloning waar Wijndal zo nadrukkelijk naar zocht. De penalty die hij vlak voor tijd mocht nemen – en met de nodige moeite tot zijn eerste goal van het seizoen promoveerde – was de kroon op het werk, na twee ijzersterke seizoenen die misschien wel resulteren in een basisplek tijdens het EK.

Marco van Ginkel (PSV)
FC Utrecht-PSV was absoluut geen wedstrijd voor de geschiedenisboeken, maar één man zal nog lang terugdenken aan die zondagmiddag in De Galgenwaard. Zijn eerste Eredivisie-goal sinds 7 april 2018 staat symbool voor zijn fraaie herrijzenis, na twee seizoenen zonder ook maar één wedstrijdminuut. En misschien komt er nog wel meer moois aan voor Van Ginkel: over een paar weken is hij transfervrij en PSV wil hem graag definitief in de armen sluiten.

Sergio Peña (FC Emmen)
Maandenlang was hij de verpersoonlijking van het dolende FC Emmen: de afgetekende hekkensluiter was geen schim meer van de frivole ploeg van vorig seizoen en ook de Peruviaanse spelmaker was hopeloos uit vorm. Emmen heeft zich echter opgericht en niet geheel toevallig heeft ook Peña de draad weer opgepakt. Dankzij zijn ingevingen kan Emmen met vertrouwen toewerken naar de clash met NAC Breda: één goal en één assist was Peña's oogst van een vruchtbare zondagmiddag in Venlo.

John Goossens (ADO Den Haag)
ADO speelde zijn voorlopig laatste wedstrijd in de Eredivisie en Goossens was vastbesloten om nog één keer te laten zien wat hij in huis heeft. Hij kreeg weliswaar een beetje hulp van toekomstig PSV'er Drommel, maar de geroutineerde linkspoot slaagde hier glansrijk in: zijn twee goals – de eerste direct uit een corner, de tweede van grote afstand – tegen FC Twente mochten er zijn.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Betrokken bij alle drie de Feyenoord-goals tegen RKC Waalwijk. Een afgemeten assist op Nicolai Jörgensen, een inzet waar Jens Toornstra uiteindelijk van profiteerde én de 3-0, die hij zelf verzorgde. Feyenoord kan zijn aanvoerder simpelweg niet missen, zoveel is wel duidelijk geworden tijdens zijn schorsing. Het is voor de stadionclub te hopen dat Berghuis deze lijn doortrekt tijdens de play-offs.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
Hij was een tijdje in winterslaap, maar op het moment dat Willem II hem nodig had, stond Pavlidis weer op. Drie dagen nadat hij tegen ADO Den Haag goud waard was geweest, tekende hij tegen Fortuna Sittard voor één van de mooiste goals van dit seizoen. Zlatan Ibrahimovic zal ongetwijfeld goedkeuren glimlachen als hij de beelden van Pavlidis' solo terugziet.

Myron Boadu (AZ)
Zijn seizoen verliep wisselvallig, maar Boadu heeft toch het respectabele aantal van vijftien competitiegoals op zijn naam gezet. Twee daarvan maakte hij tegen Heracles, bovendien viel hij op met een overstapje dat ook wel een assist waard was. Het is allemaal niet genoeg voor deelname aan het 'grote' EK, maar Boadu kan het seizoen toch met een goed gevoel afsluiten.

Jesper Karlsson (AZ)
Ook Karlsson scoorde twee keer tegen Heracles en is tijdens zijn eerste AZ-seizoen bij 21 competitietreffers betrokken geweest: elf goals en tien assists voor de Zweed, tweemaal dubbele cijfers dus. Eén van de meest aangename verrassingen van deze Eredivisie-jaargang, die we misschien wel terug gaan zien op het EK. En dat is iets om naar uit te kijken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde 34?

Yvon Mvogo
2%
Tyrell Malacia
4%
Sebastian Holmén
4%
Owen Wijndal
5%
Marco van Ginkel
15%
Sergio Peña
6%
John Goossens
3%
Steven Berghuis
9%
Vangelis Pavlidis
41%
Myron Boadu
2%
Jesper Karlsson
11%
(1175 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws