Basisdebutant Feyenoord stapte zelf op Advocaat af: 'Hij zei: verkloot het niet'

Basisdebutant Feyenoord stapte zelf op Advocaat af: 'Hij zei: verkloot het niet'

Achraf el Bouchataoui kende een zeer verdienstelijk basisdebuut bij Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0). De 21-jarige middenvelder trok de stoute schoenen aan en klopte zelf bij trainer Dick Advocaat aan.

"Ik zei: trainer, ik wil zo graag spelen", zegt El Bouchataoui in het Algemeen Dagblad. "Ik zie kansen. Toen hij vertelde dat ik een basisplaats kreeg, zei hij: verkloot het niet, want dan verkloot je het ook voor mij. Advocaat is een eerlijke man, daar hou ik van."

El Bouchataoui had tegen RKC liefst 147 balcontacten, meer dan welke speler van Feyenoord dan ook in een Eredivisie-wedstrijd dit seizoen. "Het ging wel aardig", laat hij weten aan ESPN. "Ik hoor mensen weleens zeggen dat je op je 21ste al basisspeler moet zijn in Nederland, maar ik vind het niet erg. Ik ben superblij met deze kans en ik hoop alleen maar op meer. Waarom ik later mijn debuut maak? Een kans moet je krijgen, maar ook verdienen. Het moest nu zo zijn. Dit maakt het niet minder mooi voor mij. Het ging goed."

Hoewel het basisdebuut naar meer smaakt voor de jonge middenvelder, zal hij in de play-offs tegen Sparta vermoedelijk weer op de bank plaatsnemen. "Of hij kans maakt in de play-offs? Met Fer komt er wel iets meer binnen, maar we hebben gezien wat hij kan. El Bouchataoui heeft een goede pass en hij ziet het spel. Fer heeft wat meer persoonlijkheid, maar ik weet niet hoe hij er conditioneel voorstaat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s