'Toch heb ik twijfels of Koopmeiners het gaat redden in het buitenland'

'Toch heb ik twijfels of Koopmeiners het gaat redden in het buitenland'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 07:31ma 17-05-2021 om 07:31

AZ-aanvoerders Teun Koopmeiners en Owen Wijndal hebben een sterk seizoen achter de rug. Sonny Silooy is in zijn rol als rapporteur voor De Telegraaf vooral laaiend enthousiast over de 21-jarige linksback.

"Deze jongen ontwikkelt zich geweldig", zegt Silooy in de ochtendkrant. "Hij straalt plezier uit en verdient zijn plek in het Nederlands elftal. Ik zag hem voor het eerst toen hij 16 was, in Oranje O18. Toen was al duidelijk dat hij een uitstekende basistechniek heeft. Met zijn aanvallende impulsen is hij heel belangrijk voor AZ en in mijn optiek moet hij de vaste linksback van Oranje worden."

Koopmeiners presteerde dit seizoen heel stabiel, concludeert de 25-voudig Oranje-international. "Hij scoorde nooit lager dan een zesje en had met regelmaat uitschieters naar een 8. Koopmeiners trok de kar bij AZ en heeft vijftien keer gescoord. Dan heb je het als middenvelder goed gedaan. Hij is een opbouwer en een leider in het veld."

Silooy is desondanks nog niet helemaal overtuigd. "Toch heb ik twijfels of hij het gaat redden in het buitenland. Hij moet goed bedenken bij wat voor club hij het beste tot zijn recht komt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Koopmeiners al toe aan een topcompetitie?

Ja
61%
Nee
39%
(1504 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws