Schmidt gaat dieper in op Madueke-situatie: 'Dan gaat hij hockeyen of tennissen'

Schmidt gaat dieper in op Madueke-situatie: 'Dan gaat hij hockeyen of tennissen'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 07:54ma 17-05-2021 om 07:54

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 09:51ma 17-05-2021 om 09:51

Roger Schmidt vindt dat de 'teamcultuur' een verbeterpunt is voor PSV. De Duitse oefenmeester doelt daarmee op de cultuur in mentaliteit en leiderschap. Schmidt vertelt ook meer over Noni Madueke, die hij tegen FC Utrecht de hele wedstrijd op de bank liet zitten.

"In elk succesvol team zie je een cultuur in mentaliteit en leiderschap", wordt Schmidt na afloop van de laatste PSV-wedstrijd van het seizoen (1-1 tegen FC Utrecht) geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dat is zo bij Bayern München, bij Manchester City, overal. De teamcultuur kan beter bij ons.''

Schmidt ging ook dieper in op de reserverol van Madueke. De PSV-coach vertelde eerder al dat hij de Engelsman bewust niet liet invallen tegen Utrecht. "Noni heeft een goede periode gekend, maar voetbal is meer dan alleen talent hebben. Je moet je ontwikkelen, anders halen anderen je in. De curve gaat bij jonge spelers niet alleen maar omhoog, dat begrijp ik. Zolang je maar wel alles wilt doen voor het team. Wie voor zichzelf wil spelen, gaat maar hockeyen of tennissen."

Na het behalen van de tweede plek, kunnen PSV en Schmidt de pijlen gaan richten op het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren zullen dan uitkomen in de voorrondes van de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws