Emotionele Petrovic: 'Mijn laatste kans, was nooit meer aan de bak gekomen'

Emotionele Petrovic: 'Mijn laatste kans, was nooit meer aan de bak gekomen'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 07:56ma 17-05-2021 om 07:56

Zeljko Petrovic haastte zich na de handhaving van Willem II in de Eredivisie naar zijn trainerskamer. De Montenegrijnse coach liet zijn emoties daar de vrije loop na de 2-1 zege op Fortuna Sittard.

"Ik ben op het bankie gaan liggen en toen kwamen de tranen van blijdschap", zegt Petrovic tegen De Telegraaf. "Ik was emotioneel. Al die maanden ben je opgefokt. Dan valt er iets van je af. Als ik mijn mannetje moet staan dan ben ik een man. Dan vecht ik als het moet tegen honderd man. Maar ik kan ook makkelijk huilen. Zo'n type mens ben ik."

Petrovic volgde in januari Adrie Koster op in Tilburg. "Dit was de laatste kans voor mij in Nederland als trainer. Daarom ben ik zo enorm trots", vertelt hij. "Als ik was gedegradeerd, was ik nooit meer aan de bak gekomen in Nederland. Maar het meest blij ben ik voor Martin (van Geel, red.) en Joris (Mathijsen, red.). Als dit fout was gegaan, hadden die twee misschien naar een ander land moeten verhuizen, omdat ze mij hadden gehaald."

Tijdens het duel met Fortuna was het billenknijpen voor Petrovic. "Fortuna was voor ons een lastige tegenstander en je weet ook nog dat de trainer van Fortuna bevriend is met die van FC Emmen. Dan krijg je vooraf ook nog die rare berichten over een aanmoedigingspremie van FC Emmen. Maar uiteindelijk moet je het zelf doen."

Overigens is de kans groot dat Petrovic na een halfjaar alweer vertrekt bij Willem II. Ik ben Joris en Martin dankbaar dat ze mij de kans hebben geboden. Zij hoeven niet met mij verder. Ik red mezelf wel. Er komt altijd weer iets langs voor mij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Petrovic meer waardering?

Ja
86%
Nee
14%
(1427 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws