'Arrogante' Gullit en Shearer begraven strijdbijl: 'Zo kunnen Nederlanders zijn'

'Arrogante' Gullit en Shearer begraven strijdbijl: 'Zo kunnen Nederlanders zijn'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 10:57ma 17-05-2021 om 10:57

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 11:11ma 17-05-2021 om 11:11

Ruud Gullit maakte zichzelf ooit onmogelijk als manager van Newcastle United door clubicoon Alan Shearer te passeren. De twee konden aan het einde van de twintigste eeuw niet met elkaar door één deur, maar ruim twintig jaar later is alles weer koek en ei, verzekert Shearer.

De Premier League-topscorer aller tijden is een vast gezicht bij Match of the Day en heeft regelmatig samen met Gullit wedstrijden geanalyseerd. "Toen en nu: totaal ander verhaal", aldus Shearer in de Once Upon a Time on the Pitch-podcast. "Toen wist ik vanaf dag één dat het een moeilijk verhaal tussen ons zou gaan worden, maar nu is het totaal anders."

Gullit en Shearer kunnen nu wel lachen om hun aanvaringen tijdens hun gezamenlijke tijd op St. James' Park. "Hij zei: je weet hoe wij Nederlanders kunnen zijn, ik was jong, arrogant en ik heb wat steken laten vallen. En daar heeft hij zich voor verontschuldigd." De oud-topspits is blij dat Gullit tot inkeer is gekomen. "We hebben vaak samengewerkt op tv en we kunnen het nu prima vinden. Ik heb nog gezegd: als je toen ook zo aardig was, had je nu nog steeds Newcastle United kunnen coachen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws