Schmidt speculeert over nieuw PSV-systeem: 'Hebben nu meer ervaring'

Schmidt speculeert over nieuw PSV-systeem: 'Hebben nu meer ervaring'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 13:32ma 17-05-2021 om 13:32

Voor Roger Schmidt is het veelbesproken 4-2-2-2 systeem niet heilig. De Duitse trainer van PSV overweegt komend seizoen over te stappen naar een 4-2-3-1, zo vertelt hij aan Voetbal International.

"We hebben nu meer ervaring", legt Schmidt uit aan VI. "We moeten ook nadenken over de speelwijze. Tegen Utrecht hebben we 4-2-3-1 gespeeld, dat is een optie voor ons. Al die ervaringen ga ik de komende vijf weken overdenken en analyseren. Natuurlijk hangt het ook af van welke spelers we krijgen, we hebben een aantal verse sleutelspelers nodig."

Zo lijkt PSV definitief in zee te willen met Marco van Ginkel en ook Davy Pröpper wordt in verband gebracht met een terugkeer. "We hebben middenvelders nodig die de eindpass kunnen geven en zelf ook scoren", stelt Schmidt, die vindt dat zijn ploeg 25 à 30 meer goals had moeten maken. "Zeker in de topwedstrijden. In al die duels waren wij de ploeg met de meeste kansen, zeker tegen AZ en Feyenoord, maar zij waren effectiever. Dat was volgens mij het grootste verschil met Ajax dit seizoen: zij hebben hun topwedstrijden gewonnen, wij hebben drie keer verloren en eenmaal gelijkgespeeld. Dat scheelt tien punten."

Desondanks is Schmidt gematigd tevreden over het seizoen van PSV. "We hebben niet allemaal altijd een topniveau gehaald, dat is ook normaal, dat hoort bij ontwikkeling. Ik verwacht niet direct vanaf het begin perfectie. Uiteindelijk heeft het een tweede plaats opgeleverd, dat is het minimum dat je moet bereiken bij PSV."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Hoe beoordeel jij het eerste seizoen van Schmidt bij PSV?

Goed
7%
Voldoende
49%
Onvoldoende
33%
Slecht
11%
(2548 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws