Romero dreigt na 8 maanden revalideren seizoensstart PSV te missen: Verre van

Romero dreigt na 8 maanden revalideren seizoensstart PSV te missen: "Verre van"

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 14:44ma 17-05-2021 om 14:44

PSV weet niet of Maximiliano Romero op tijd fit is voor de start van het seizoen 2021/2022. De 22-jarige Argentijnse spits raakte eind september zwaar geblesseerd en is nog steeds herstellende.

Romero kwam begin 2018 over van Vélez Sarsfield, maar zijn huwelijk met PSV is sindsdien ongelukkig verlopen. De Argentijnse jeugdinternational leek na blessureleed en een verhuurperiode bij zijn oude club eindelijk aan de poort te rammelen, maar op 24 september sloeg het noodlot toe in Slovenië. Romero liep in de Europa League-wedstrijd tegen NS Mura een zware knieblessure op en moest direct een streep zetten door het seizoen.

Nu – bijna acht maanden na dato – is het dus nog maar de vraag of hij de eerste trainingen van de nieuwe voetbaljaargang gaat halen. "Hij moet eerst fit worden. En dat is hij nog verre van", vertelt trainer Roger Schmidt, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

PSV begint eind juni of begin juli met de voorbereiding. Wanneer de Eindhovenaren hun eerste wedstrijd spelen, hangt ervan af wie de Europa League wint. Als Villarreal de gelukkige wordt, begint PSV eind juli in de tweede Champions League-voorrondes. Als het Manchester United wordt, mag PSV één voorronde overslaan en begint het begin augustus aan zijn Europese avontuur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws