Mvogo blijft bij PSV: 'Leipzig wilde de clausule, maar dat is niet meer het geval'

Mvogo blijft bij PSV: 'Leipzig wilde de clausule, maar dat is niet meer het geval'

17-05-2021 18:30
52

PSV gaat er van uit dat Yvon Mvogo ook volgend seizoen nog in Eindhoven speelt. RB Leipzig heeft geen signalen doorgegeven dat het de doelman graag terug wil halen en dus zal de Zwitser de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Joël Drommel.

De Duitsers hebben een optie om Mvogo komende zomer vroegtijdig terug te halen, maar trainer Roger Schmidt verwacht niet dat het daarvan gaat komen. Leipzig gaat namelijk langer door met Péter Gulácsi, de eerste keeper van die club. "Het zou verrassend zijn als Leipzig hem nu nog terughaalt", zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad.

"Ze wilden de clausule voor het geval hun eerste doelman zou vertrekken, maar dat is nu niet meer het geval", gaat de Duitse oefenmeester verder. "Dat verandert de situatie. Ik weet niet hoe lang die clausule nog loopt, maar ik denk dat we normaal gesproken met Yvon en Drommel het seizoen ingaan. We hebben een lang seizoen dat eraan komt en voor hen allebei is de concurrentie-situatie goed."

Wie volgend seizoen het Eindhovense doel gaat verdedigen, weet Schmidt nog niet. "Voor PSV en misschien ook voor Oranje is Drommel een goede keeper. We hadden de kans om hem te halen en waren eerst ook nog niet zeker of Yvon zou blijven, dus wilden we hem nu al halen. Yvon heeft het in mijn ogen wel goed gedaan."