'Weinig spelers die bij Ajax zijn weggegaan, zullen zeggen dat elders leuker is'

'Weinig spelers die bij Ajax zijn weggegaan, zullen zeggen dat elders leuker is'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 20:52ma 17-05-2021 om 20:52

Davy Klaassen lijkt voorlopig speler van Ajax te blijven. De 28-jarige middenvelder heeft 'niet de intentie om überhaupt aan iets anders te denken'. Klaassen realiseert zich na periodes in het buitenland ook dat hij bij Ajax op de juiste plek zit.

Klaassen sluit voor de camera van De Telegraaf in eerste instantie niet uit dat hij ooit een nieuwe transfer naar het buiteland gaat maken. "Dat weet je nooit", vertelt de Oranje-international, nadat hij de zilveren schoen in ontvangst heeft genomen. "In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat plannen heel erg lastig is. Ik heb nu alleen totaal niet de intentie om überhaupt aan iets anders te denken."

Vervolgens krijgt Klaassen de vraag of jonge spelers zich wel realiseren hoe goed ze het hebben bij Ajax. "Uiteindelijk wil je altijd een keer naar het buitenland, om het daar een keer te kunnen zien", reageert Klaassen. "Dat is logisch, maar als je iedereen spreekt die bij Ajax heeft gespeeld en weg is gegaan, dan zullen er maar weinig zeggen: het is beter en leuker ergens anders."

Klaassen blikt ook nog kort terug op zijn eerste jaar sinds zijn terugkeer in Amsterdam. "Ik ben uiteindelijk teruggekomen om weer voor de prijzen te kunnen spelen. Ik ben er weer aan herinnerd hoe fijn dat is. Je wil elk jaar gewoon prijzen winnen", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws