'Kane wil vertrekken bij Tottenham en zet zinnen op binnenlandse transfer'

'Kane wil vertrekken bij Tottenham en zet zinnen op binnenlandse transfer'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 21:21ma 17-05-2021 om 21:21

Harry Kane heeft aan de clubleiding van Tottenham Hotspur duidelijk gemaakt dat hij komende zomer wil vertrekken bij de club. De kans is echter groot dat de Engelse spits in zijn geboorteland actief zal blijven: Manchester United, Manchester City en Chelsea hebben al contact gehad met de agenten van Kane.

Dat meldt Sky Sports maandagavond. Kane wil naar verluidt het liefst in Engeland blijven, wat de kans op een overgang naar United, City of Chelsea vergroot. De 27-jarige doelpuntenmaker wil daarnaast dat zijn transfer al rond is voor het EK van komende zomer begint. Het lijkt er op dat The Spurs ook rekening houden met een vertrek van Kane: De Londenaren kijken op de transfermarkt al naar spitsen die aangetrokken kunnen worden.

Kane dacht vorige zomer al na over een vertrek, maar Tottenham heeft de aanvalsleider er toen van weten te overtuigen om te blijven. Nu lijkt dat echter niet opnieuw te lukken. Kane heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag prijzen wil winnen. Dat is iets wat zijn huidige club bijzonder moeilijk afgaat: de laatste keer dat Tottenham een trofee mocht toevoegen aan de prijzenkast, was in 2008.

Kane was dit Premier League-seizoen tot dusver goed voor 22 goals en 13 assists in 33 duels. Als Kane zou blijven bij Tottenham, dan zal hij naar alle waarschijnlijkheid opnieuw niet in de Champions League actief zijn. De ploeg uit Noord-Londen staat momenteel zesde, met een gat van vijf punten op de plekken die recht geven op een ticket voor het miljardenbal. Er staan nog twee speelrondes op het programma in de Premier League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws