Koopmeiners: 'Er komt best veel op me af, buitenlandse clubs die bellen'

Koopmeiners: 'Er komt best veel op me af, buitenlandse clubs die bellen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 08:26di 18-05-2021 om 08:26

De kans is groot dat Teun Koopmeiners deze zomer afscheid neemt van AZ. De 23-jarige aanvoerder van de Alkmaarders bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat hij al contact heeft met buitenlandse clubs.

Koopmeiners is al volop bezig met een mogelijke transfer. "Ik denk er veel aan", erkent de middenvelder in het AD. "En er komt ook best veel op me af. Buitenlandse clubs die bellen. Daar ben ik open in. En dat heb ik ook tegen de trainer gezegd. Het gaat me niet afleiden, maar ik speel gewoon open kaart, ook naar de media toe. Ik zet op dit moment alles op een rij. Het land, de stad, de taal, de mogelijkheden voor mijn vriendin, de trainer. Het moet voor mij perfect zijn."

Koopmeiners, die vooral in verband wordt gebracht met AS Roma, hoopt ook nog altijd op een plekje in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Zijn eerste interland tegen Mexico noemt hij het hoogtepunt van zijn seizoen. "Dat was zo'n bijzonder moment. Een jongensdroom. Het moment ernaartoe ook. Eerst een voorselectie, die onzekerheid en daar dan uiteindelijk op het veld staan in een oranje shirt."

"Ik was er in maart niet bij, maar eigenlijk vond ik dat helemaal niet zo erg", vervolgt Koopmeiners. "Ik had een heel positief gesprek met de bondscoach. Ik wist dat mijn kansen open lagen voor het EK van volgende maand. En nu behoor ik ook tot de voorselectie. Als ik dat EK haal, is dat niet een kers op de taart maar de hele taart."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Koopmeiners al toe aan een topcompetitie?

Ja
61%
Nee
39%
(1504 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws