Steun voor Feyenoord City brokkelt af in Rotterdam: meerderheid staat op de tocht

Steun voor Feyenoord City brokkelt af in Rotterdam: meerderheid staat op de tocht

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 09:13di 18-05-2021 om 09:13

De politieke steun voor Feyenoord City brokkelt af, zo meldt het Algemeen Dagblad. Na Leefbaar Rotterdam heeft ook de PvdA serieuze bedenkingen bij de financiële onderbouwing van het nieuwe stadion. En volgens de krant kan dat cruciaal zijn.

PvdA-raadslid Dennis Tak meent dat de risico's te groot zijn en dat er sprake van 'financiële hocus pocus'. Ook is er te weinig zekerheid op financieel rendement voor de gemeente Rotterdam. "Het voorgespiegelde rendement is te optimistisch. Bij een klein zuchtje tegenwind mag het stadion geen dividend uitkeren", zegt de financieel expert, geciteerd door het AD.

Feyenoord schaarde zich onlangs volledig achter de plannen en hoopt vanaf 2025 in de 'nieuwe' Kuip te spelen. Het is nu aan de gemeenteraad om in te stemmen met een investering van veertig miljoen euro aandelenkapitaal in het stadion. De positie van de PvdA is cruciaal, omdat oppositiepartij Leefbaar Rotterdam tegenstander is. Daardoor moeten alle coalitiepartijen instemmen voor een meerderheid. Het betreft naast de PvdA ook VVD, D66, GroenLinks, CDA en CU-SGP.

Tak ziet echter meerdere bezwaren. Zo is er naast de gemeente geen andere grote aandeelhouder. "Rotterdam is de enige serieuze aandeelhouder met diepe zakken. Als er iets misgaat is de gemeente de enige partij die geld kan bijleggen." Hij twijfelt of de stadionplannen realistisch zijn en oordeelt dat er trucjes zijn uitgehaald om het rendement te verhogen. Ook valt het Tak op dat de rijkste Rotterdammers niet meedoen. "Ik had vanuit deze Quote 500-groep toch wel 50 à 100 miljoen euro verwacht. Het geeft te denken dat dit niet is gebeurd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws