Heerenveen wil door met Schöne en verdediger: 'Kijken hoe hij er zelf in staat'

Heerenveen wil door met Schöne en verdediger: 'Kijken hoe hij er zelf in staat'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 10:57di 18-05-2021 om 10:57

Laatste update: dinsdag 18 mei 2021 om 11:01di 18-05-2021 om 11:01

Technisch manager Ferry de Haan hoopt op een langer verblijf van Lasse Schöne bij sc Heerenveen. De Deense middenvelder loopt uit zijn contract, maar de Friese club wil de samenwerking graag verlengen.

Schöne kwam in februari naar Heerenveen en werd direct een belangrijke schakel in het elftal van trainer Johnny Jansen. De Haan wil de 34-jarige middenvelder graag behouden. "We zullen zeker met hem in gesprek gaan", vertelt De Haan in gesprek met Voetbal International. "Eerst om te kijken hoe hij er zelf in staat en of dat past wat wij voor ogen hebben. Maar gezien zijn kwaliteit en ervaring is Lasse een speler die ik er graag bij zou houden."

Mocht Schöne niet meer als speler, maar in een andere rol verder willen bij Heerenveen, is dat volgens De Haan ook mogelijk. "We zijn benieuwd hoe hij daar zelf naar kijkt en of hij die verdere toekomst eventueel bij Heerenveen ziet", vervolgt De Haan. De technisch manager van de Friezen hoopt eveneens verdediger Jan-Paul van Hecke langer in Heerenveen te houden. Van Hecke wordt dit seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion. De Haan wil deze verhuurperiode graag met een jaar verlengen. "Of dat kansrijk is, is afhankelijk van Brighton. Jan-Paul is een speler die in onze ogen heel goed bij Heerenveen past, dus wij zien hem graag blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws