Seuntjens neemt het op voor bekritiseerde Snoei: 'Dat heeft geen zin meer'

Seuntjens neemt het op voor bekritiseerde Snoei: 'Dat heeft geen zin meer'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 12:07di 18-05-2021 om 12:07

Laatste update: dinsdag 18 mei 2021 om 12:08di 18-05-2021 om 12:08

Ralf Seuntjens vindt de kritiek op De Graafschap-trainer Mike Snoei niet terecht. De vertrekkend spits van de Superboeren is van mening dat iedereen bij de club even schuldig is aan het niet promoveren naar de Eredivisie.

Seuntjens zou een ontslag van Snoei dan ook zeer onterecht vinden. "Het zou erg kortzichtig zijn om de trainer nu te ontslaan. Vorig jaar stonden we er nog beter voor en waren we absoluut gepromoveerd als het seizoen niet was gestopt. Je weet dat een tweede seizoen dan nog zwaarder wordt na zo’n teleurstelling", blikt de spits terug in gesprek met Omroep Gelderland.

Dat het dit seizoen via de reguliere competitie én de play-offs opnieuw niet lukte doet veel pijn. "Het ging om één doelpunt. Dat was allesbepalend. Als die was gevallen, was het nu hosanna geweest in Doetinchem en had niemand over de trainer gesproken", gaat Seuntjens verder, die ook weet dat napraten eigenlijk nutteloos is in deze situatie. "Analyseren heeft geen zin meer. Iedereen mag het zich aanrekenen dat het niet gelukt is."

Seuntjens, die na dit seizoen in het shirt van NAC Breda speelt, mag nog blijven hopen op de Eredivisie. De club uit Breda staat in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie en neemt het daarin op tegen FC Emmen. De overstap van De Graafschap naar NAC zorgde voor veel ophef.

De impact van deze ophef heeft Seuntjens toch wel onderschat. "Maar ik begrijp welke belangen en emoties er dan spelen. Alleen toen er in een interview naar gevraagd werd, was het al concreet. Dan had ik politiek correct moeten zijn en dat kan ik niet goed", blikt de spits terug.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws