'PEC komt tot een akkoord met Ajax: Scherpen op huurbasis naar Zwolle'

'PEC komt tot een akkoord met Ajax: Scherpen op huurbasis naar Zwolle'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 15:31di 18-05-2021 om 15:31

Laatste update: dinsdag 18 mei 2021 om 15:42di 18-05-2021 om 15:42

Kjell Scherpen verdedigt volgend seizoen het doel van PEC Zwolle. Dat weet ESPN te melden. De lange keeper wordt door Ajax voor één jaar verhuurd aan de formatie uit Overijssel.

De transfer wordt, zo melden bronnen aan ESPN, spoedig bekend gemaakt. De 21-jarige doelman mag bij PEC een seizoen lang ervaring opdoen in de Eredivisie en kan dan met meer bagage in de rugzak terugkeren bij Ajax. De Blauwvingers zochten een nieuwe doelman omdat Xavier Mous na dit seizoen vertrekt uit Zwolle. Ook FC Groningen wilde Scherpen hebben, maar zij kozen uiteindelijk voor Peter Leeuwenburgh.

In de zomer van 2019 maakte de lange Drent na één seizoen op het hoogste niveau te hebben gekeept namens FC Emmen de overstap naar Ajax. Een basisplaats in de Johan Cruijff Arena zat er niet in: de doelman speelde het leeuwendeel van zijn wedstrijden voor het beloftenelftal, maar dit seizoen kreeg hij toch de kans.

Door de dopingschorsing van Andre Onana schoof  Scherpen een plekje op in de pikorde en door een blessure bij Maarten Stekelenburg, de eerste keuze onder de lat, kon hij toch vier officiële duels in het eerste elftal keepen. Vooral de thuiswedstrijd tegen AS Roma in de Europa League viel daarbij op, omdat hij een fout maakte en de Romeinen daarmee aan een doelpunt hielp.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws