Geen EK met Zweden voor AZ-aanvaller, voormalig Eredivisie-drietal wél in selectie

Geen EK met Zweden voor AZ-aanvaller, voormalig Eredivisie-drietal wél in selectie

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 18:54di 18-05-2021 om 18:54

Laatste update: dinsdag 18 mei 2021 om 18:57di 18-05-2021 om 18:57

AZ-aanvaller Jesper Karlsson gaat een rustige zomer tegemoet. De drievoudig Zweeds international is buiten de EK-selectie van zijn land gelaten, waardoor hij niet actief zal zijn op een eindtoernooi.

Hoewel ook Zweden 26 in plaats van 23 spelers mee mag nemen naar het EK, heeft bondscoach Janne Andersson alsnog geen plekje vrijgelaten in zijn selectie voor Karlsson. In de laatste interlandperiode zat de 22-jarige AZ'er nog wél bij de Zweedse selectie. Hij mocht toen in een oefenduel met Estland zelfs de hele wedstrijd in actie komen.

Zoals eerder gemeld, gaat Zlatan Ibrahimovic vanwege een blessure ook niet naar het EK. Voormalig Eredivisie-spelers Alexander Isak, Marcus Berg en Kristoffer Nordfeldt zullen wel met de Zweedse ploeg naar het eindtoernooi gaan.

Zweden neemt het op het EK op tegen Polen, Slowakije en Spanje. Op maandag 14 juni speelt de ploeg van Andersson haar eerste wedstrijd tegen laatstgenoemde tegenstander. De aftrap staat dan om 21.00 uur gepland in het Spaanse Estadio de La Cartuja.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws