Brighton & Hove Albion boekt historische overwinning op Manchester City

18-05-2021 22:18 Laatste update: 22:18
29

Brighton & Hove Albion heeft kampioen Manchester City voor de eerste keer in de geschiedenis van de Premier League weten te verslaan. In het American Express Community Stadium van Brighton werd het 3-2.

Brighton - Manchester City 3-2
Manchester City speelde puur voor de eer tegen Brighton, maar oogde wel geprikkeld en kwam ook al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Ilkay Gündogan. Kort daarna moest de equipe van Pep Guardiola met tien man verder na rood van João Cancelo. Het gaf Brighton de gelegenheid om wat meer aan te vallen, al viel de goal niet.

Kort na de rust leek Manchester City de wedstrijd te beslissen. Phil Foden was op stoom en rondde een solo af die hij inzette op de middellijn. Maar niet veel later zette Brighton de comeback in. Leandro Trossard maakte het weer spannend, zijn aansluitingstreffer gaf de ploeg van Graham Potter weer energie.

Adam Webster maakte na 72 minuten gelijk en de comeback was compleet toen Dan Burn even later de winnende treffer maakte. Daardoor stijgt Brighton naar de vijftiende plaats.

Manchester United - Fulham 1-1
Manchester United heeft de terugkeer van de fans in het eigen stadion geen luister bij kunnen zetten. Degradant Fulham hield The Mancunians op 1-1.

De tienduizend fans op Old Trafford mochten hun ploeg voor het eerst sinds lange tijd weer eens van dichtbij bekijken en gingen er eens goed voor zitten. Na een kwartier konden ze al opveren toen Edinson Cavani een schier onmogelijk doelpunt maakte. De Uruguayaan liftte de bal vanaf een meter of dertig over de keeper van Fulham heen.

Wie dacht dat United er meteen overheen zou lopen, kwam echter bedrogen uit. The Cottagers, die al gedegradeerd zijn uit de Premier League, bleven in de wedstrijd en hielden hoop op een goed resultaat. Diep in de tweede helft kwamen ze zelfs op gelijke hoogte. Joe Bryan scoorde en na lang overleg keurde de VAR die treffer goed. Een gelijkspel bleef het ook na de invalbeurt van Donny van de Beek in minuut 87, waardoor Man U tweede blijft en Fulham de achttiende plek bezet houdt.