Chelsea heeft CL-ticket voor het grijpen, revanche na verloren FA Cup-finale

18-05-2021 23:13 Laatste update: 23:14
34

Chelsea heeft zich gerevancheerd voor de verloren FA Cup-finale tegen Leicester City. De twee clubs stonden dinsdag weer tegenover elkaar en na de zege van Leicester in de finale, was het nu Chelsea dat aan het langste eind trok: 2-1. De Londenaren zijn bijna verzekerd van een plek in de Champions League.

Chelsea zal vol met revanchegevoelens hebben gezeten na het FA Cup-debacle. De ploeg van Thomas Tuchel was in de tweede helft de bovenliggende partij en zag vlak voor tijd een goal van Ben Chilwell worden afgekeurd. Leicester pakte daardoor voor het eerst in de clubgeschiedenis de FA Cup. Leicester had amper de tijd om bij te komen van het feestje, want dinsdagavond stonden beide teams opnieuw tegenover elkaar. De strijd om de derde plaats in Engeland is spannender dan ooit.

Chelsea, waar Hakim Ziyech opnieuw op de bank begon, dacht op voorsprong te komen door Timo Werner. Ware het niet dat de Duitse spits werd teruggefloten vanwege buitenspel. Tien minuten later overkwam hem dat weer, ditmaal vanwege hands.

Na rust zat het Chelsea eindelijk eens mee. Uit een corner van Mason Mount tikte Antonio Rüdiger van dichtbij binnen. Werner, de pechvogel van de eerste helft, versierde na ruim een uur spelen een strafschop. Jorginho benutte het buitenkansje en leek het duel te beslissen.

Chelsea moest in de slotfase nog vol aan de bak na de aansluitingstreffer van Kelechi Iheanacho. In de slotfase was Leicester nog dicht bij de gelijkmaker, maar zover kwam het niet. Chelsea is zo goed als verzekerd van Champions League-voetbal, terwijl Leicester mis dreigt te grijpen. The Foxes staan op de vierde plaats met 66 punten. Liverpool heeft drie punten minder, maar moet nog wel twee wedstrijden spelen.