De Boer: 'Speciaal iemand erbij genomen die continu foto's en video's maakt'

De Boer: 'Speciaal iemand erbij genomen die continu foto's en video's maakt'

19-05-2021 06:56 Laatste update: 09:18
34

Bondscoach Frank de Boer wil dat alle randvoorwaarden voor de internationals geregeld zijn tijdens het EK van komende zomer. Zo is er een speciale social media-manager aan de technische staf toegevoegd, vertelt hij in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad.

De Boer weet hoe sterk sociale media verweven zijn met zijn leven van zijn internationals. "Ze zijn er mee opgegroeid en dat moet je accepteren. We hebben nu speciaal iemand erbij in de staf die continu foto's en video's maakt", vertelt hij aan het AD. "Dan hoeven spelers zich daar geen zorgen over te maken, ze zullen er nog beter op staan dan wanneer ze zelf foto's maken."

Daarnaast hoopt hij dat alle spelers zich laten vaccinteren, al laat De Boer die verantwoordelijkheid bij de spelers zelf. "Ik zou vaccineren stimuleren, maar het wel vrij laten of iemand iets in zijn lichaam wil laten spuiten." De bondscoach wil in ieder geval dat alle stafleden beschermd zullen zijn. "Zodat wij in elk geval geen besmettingsbron kunnen zijn voor spelers."

Weghorst
Eén van zijn in de voorselectie opgenomen internationals heeft zich recentelijk kritisch uitgelaten over het coronabeleid: Wout Weghorst werd lange tijd niet opgeroepen voor Oranje, maar volgens De Boer heeft dat niet met zijn standpunten te maken. "Zo heb ik daar niet naar gekeken. Ook niet over nagedacht in zijn geval. Ik keek vaak naar een dubbele bezetting van posities (...) Memphis en Luuk de Jong voor de spitspositie." Of de spits van kersvers Champions League-deelnemer VfL Wolfsburg ook de definitieve selectie haalt, is nog even afwachten. "Hij doet het goed. En als hij meegaat, mag hij een klootzak zijn hoor in de wedstrijden. Vooral voor zijn tegenstanders. Het gaat nog om een paar spelers over wie we definitief de knoop moeten doorhakken."

De Oranje-internationals beginnen op 24 mei aan hun eerste trainingen. Op 26 mei wordt de definitieve 26-koppige EK-selectie bekend en gaat de groep op trainingskamp in Portugal. Begin juni wordt er geoefend tegen Schotland en Georgië, op zondag 13 juni vindt de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne plaats.