VI en ED: PSV pakt door na uitspraken Van Ginkel en plant gesprek

VI en ED: PSV pakt door na uitspraken Van Ginkel en plant gesprek

19-05-2021 07:44
95

PSV wil Marco van Ginkel inderdaad aan zich binden, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International woensdagochtend. De middenvelder werd al meerdere malen gehuurd van Chelsea, maar gaat binnenkort transfervrij vertrekken bij The Blues.

Van Ginkel bracht dit nieuws na de wedstrijd tegen FC Utrecht zelf naar buiten. Het was al langer duidelijk dat beide partijen met elkaar door willen en het was een kwestie van tijd voordat PSV een officiële aanbieding zou doen. Volgens VI en het ED gaat dat op korte termijn gebeuren. Van Ginkel en zijn zaakwaarnemer lijken hun opties open te houden, maar PSV staat wel bovenaan het lijstje.

Wedden

Meer odds

De achtvoudig Oranje-international streek aan het begin van het seizoen weer in Eindhoven neer: in 2018 had hij afscheid genomen met een landstitel, maar sindsdien werd Van Ginkel twee jaar lang geplaagd door slepend blessureleed. De middenvelder heeft zich echter teruggeknokt en werd in de laatste wedstrijden van het seizoen zelfs basisspeler én aanvoerder. Trainer Roger Schmidt vindt Van Ginkel een voorbeeld voor de jongere spelers in zijn selectie en hoopt hem volgend jaar terug te zien in Eindhoven.