Koeman moet serieus vrezen: 'Onbegrijpelijk dat we de competitie zo verspeelden'

Koeman moet serieus vrezen: 'Onbegrijpelijk dat we de competitie zo verspeelden'

19-05-2021 11:30
107

Joan Laporta, clubpresident van FC Barcelona, heeft zijn teleurstelling uitgesproken over het afgelopen seizoen van zijn club. Onder leiding van trainer Ronald Koeman werd de Copa del Rey gewonnen, maar dat lijkt niet genoeg te zijn om de Nederlander in het zadel te houden.

Volgende week wordt er een beslissing genomen over de toekomst van Koeman in Camp Nou, maar het ziet er niet goed uit voor de oefenmeester. Na een Catalaans sportfeest sprak Laporta tegenover Spaanse media, waaronder Sport, zijn teleurstelling uit over het afgelopen seizoen. "We hebben de Copa del Rey gewonnen en daar zijn we heel trots op, maar we werden heel snel uit de Champions League gegooid en we hebben de competitie op een onbegrijpelijke manier verloren."

Daarna liet de president weten dat er veel vernieuwd zal worden bij zijn club. "Een cyclus is voorbij en nu begint een nieuwe, waarin we een proces van vernieuwing in zullen gaan. Vanaf volgende week gaan er beslissingen vallen om volgend jaar met een competitiever team te kunnen spelen en zo kampioen te worden en competities te kunnen winnen. Als ik het over vernieuwen heb, is dat omdat ik denk dat dat nu nodig is."

Koeman beleefde een moeizame start als trainer van Barcelona, maar knokte zich met zijn ploeg terug in de Spaanse titelstrijd. De beker werd gewonnen en in de Liga kregen de Blaugranas zelfs de kans om weer op kop te komen, maar sinds dat misging tegen Granada (1-2 thuisnederlaag) loopt het niet meer. De titel is nu definitief uit zicht verdwenen.