Löw begraaft de strijdbijl en roept Müller en Hummels na drie jaar weer op

Löw begraaft de strijdbijl en roept Müller en Hummels na drie jaar weer op

19-05-2021 12:53
39

Scheidend bondscoach Joachim Löw heeft woensdag zijn 26-koppige EK-selectie van Die Mannschaft bekendgemaakt. PSV'er Philipp Max is niet van de partij, maar oudgedienden Thomas Müller en Mats Hummels zijn wél weer opgeroepen.

De honderd- en de zeventigvoudig internationals werden drie jaar geleden bedankt voor bewezen diensten, net als Jérôme Boateng. De Nations League-wedstrijd tegen Nederland (2-2) van 19 november 2018 was hun laatste interland, maar Löw heeft de strijdbijl inmiddels begraven. Andere verrassende namen in de selectie zijn Robin Gosens (ex-FC Dordrecht en -Heracles Almelo) en Jamal Musiala, het pas achttien jaar oude Bayern München-talent.

Het EK van komende zomer wordt het laatste kunstje van Löw, na een ambtstermijn van liefst vijftien jaar. Duitsland kwam als regerend wereldkampioen naar het WK van 2018, maar sneuvelde al in de eerste ronde. Ook de aanloop naar het EK verliep allesbehalve vlekkeloos. Zo werd er tijdens een Nations League-wedstrijd tegen Spanje een historische 6-0 nederlaag geleden. Die Mannschaft zit tijdens het EK in de poule met wereldkampioen Frankrijk, Europees kampioen Portugal en Hongarije.