MD: kwestie-Memphis en -Wijnaldum staat los van Koeman, vóór EK al nieuws

MD: kwestie-Memphis en -Wijnaldum staat los van Koeman, vóór EK al nieuws

19-05-2021 13:22
26

Oranje-internationals Georginio Wijnaldum en Memphis Depay staan nog steeds op het lijstje van FC Barcelona, stelt Mundo Deportivo. Of ze ook daadwerkelijk naar Camp Nou komen, is nog maar de vraag, maar hun komst hangt niet af van de toekomst van Ronald Koeman.

Het Madrileense Marca berichtte onlangs dat Barcelona een akkoord had bereikt met Memphis, maar dat de spits alleen over zou komen als Koeman aanbleef. MD claimt echter dat de kwestie-Memphis los staat van de kwestie-Koeman. Hetzelfde zou gelden voor Wijnaldum.

De oud-bondscoach heeft zijn voormalige Oranje-steunpilaren wel warm aanbevolen in Camp Nou, maar ook als de trainer na één jaar vertrekt – hoogstwaarschijnlijk komt hier na het weekend meer duidelijkheid over – blijven Memphis en Wijnaldum serieuze opties. Hun salariseisen kunnen nog een struikelblok vormen, maar MD sluit niet uit dat er vóór de EK-campagne van Oranje al duidelijkheid komt over het tweetal.

De huidige nummer drie van de Primera División moet het namelijk hebben van transfervrije spelers. Ook het Manchester City-duo Eric García-Sergio Agüero is nadrukkelijk in beeld. De komst van Erling Braut Haaland daarentegen is onhaalbaar. Een mogelijke transfer van de Noorse Borussia Dortmund-vedette is een gespreksonderwerp geweest in Camp Nou, maar Barça heeft niet de middelen om hem op korte termijn binnen te halen, meldt TV 3. Haaland moet in totaal liefst 150 miljoen euro kosten: de regerend Golden Boy-winnaar zou een transferclausule van 75 miljoen euro in zijn contract hebben, maar deze wordt pas in 2022 geactiveerd.