Fraser trekt lering uit werkwijze van Atlético-trainer Simeone: 'Daar hou ik van'

Fraser trekt lering uit werkwijze van Atlético-trainer Simeone: 'Daar hou ik van'

19-05-2021 13:50
52

Voor fans van Sparta Rotterdam zijn het bijzondere tijden. Nadat Sparta promoveerde uit de Keuken Kampioen Divisie en zich tweemaal wist te handhaven, ligt er nu Europees voetbal in het verschiet. Om dat te bereiken moet de club woensdagavond in de play-offs allereerst afrekenen met stadgenoot Feyenoord.

"Gezien de krachtsverhoudingen en het feit dat Feyenoord 6500 fans achter zich heeft, is Sparta Calimero natuurlijk", stelt Sparta-trainer Henk Fraser in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar Calimero gaat wel naar De Kuip om te winnen."

Onder leiding van Fraser beleeft Sparta zijn beste seizoen in 25 jaar. Desondanks blijft de oefenmeester bescheiden. "Het zijn ‘de boys’ die de credits verdienen. En dat is geen valse bescheidenheid. Het is gewoon zoals ik het zie. Je moet je inbreng als trainer niet overschatten", stelt Fraser.

De oud-verdediger ziet in Atlético Madrid-trainer Diego Simeone een voorbeeld. "Met minder kwaliteit dan FC Barcelona en Real Madrid haalt hij er meer uit. Ik hoop van harte dat Simeone het flikt, kampioen van Spanje worden", vertelt Fraser. "Juist om hoe hij en zijn spelers zich manifesteren. Niet piepen als het tegenzit, mentaal sterk zijn, blijven knokken; daar hou ik van."

Dat is dan ook het devies voor de wedstrijd tegen Feyenoord van woensdagavond. "Wij zijn niet het beste elftal van de Eredivisie. Maar, een enkele uitzondering daargelaten, hebben we tegen elke tegenstander als kerels gevoetbald", concludeert de oefenmeester. Feyenoord is gewaarschuwd voor zijn opgeleefde stadgenoot.