Paal twijfelt over toekomst: 'Dat vind ik meer een stap omlaag dan omhoog'

Paal twijfelt over toekomst: 'Dat vind ik meer een stap omlaag dan omhoog'

19-05-2021 14:15 Laatste update: 14:15
54

Kenneth Paal maakte afgelopen seizoen een goede indruk bij PEC Zwolle. De 23-jarige verdediger heeft nog een contract voor een jaar bij de club uit Overijssel en weet niet of hij na de zomer terugkeert in het blauw-witte shirt. 

"PEC weet dat ik ambities heb, dat ik graag nog een stap wil maken. De vraag is alleen: wanneer?", vertelt Paal in gesprek met De Stentor. "In de voetbalwereld weet je het nooit. Daarom houd ik het op fiftyfifty dat ik blijf. Al speelt er momenteel niks. Ik heb in ieder geval nog niks concreet gehoord.”

Wedden

Meer odds

Bij een eventuele transfer moet het wel een echte stap omhoog worden voor Paal. Hij denkt dan ook niet aan een middenmoter uit de Eredivisie. "Nee, dan blijf ik liever bij PEC. Met alle respect, dat vind ik meer een stap omlaag dan omhoog. Waar ik wel open voor sta, is de Engelse Championship. Dat zou ik een mooie stap vinden."

De jonge verdediger denkt dat er nog veel rek in zijn ontwikkeling zit. "Zeker als ik beter met mijn krachten omga en energie spaar. Want dan kan ik wel twee of drie keer achter elkaar langs de lijn gaan. Ik denk dat ik nu op 70 of 80 procent zit van mijn ontwikkeling."

Wanneer een club zich meldt voor de verdediger, verwacht de oud-speler van PSV dat PEC niet dwars gaat liggen. "Ik ben één van de weinige spelers aan wie ze nog geld kunnen verdienen. Dat speelt natuurlijk ook mee, zeker in coronatijd waarin clubs het niet makkelijk hebben", concludeert Paal.