Herboren aanvaller moet NEC naar de Eredivisie schieten: 'Ik was altijd negatief'

Herboren aanvaller moet NEC naar de Eredivisie schieten: 'Ik was altijd negatief'

19-05-2021 16:54
24

Nijmegen en omgeving hoopt dat NEC deze week promotie naar de Eredivisie weet te bewerkstelligen. Cruciale pion in die plannen is Jonathan Okita, die afgelopen zaterdag met twee treffers belangrijk was tijdens de 0-4 zege op Almere City.

Dat Okita in die wedstrijd opleefde, was een verrassing. De aanvaller had een moeizaam seizoen achter de rug. "Ik haalde mijn niveau niet en had het gevoel dat alles misging", zegt de Duitse Belg tegen De Gelderlander. "Voor het eerst in mijn loopbaan voelde het zo. Ik ben ook niet goed omgegaan met die situatie, want ik bekeek alles negatief. Dat is nu opgelost."

Roda JC, de tegenstander van NEC in de halve finale van de play-offs, kan de borst natmaken. "Ik zie de nacompetitie als een nieuwe start. Daar komt het vertrouwen van de coach ook bij en mijn ploeggenoten die altijd achter me zijn blijven staan. Twijfel over mij is er intern nooit geweest."

Donderdag komen de Limburgers op bezoek in het Goffertstadion. De handige aanvaller vindt het echter geen probleem als niet hij, maar iemand anders dan de hoofdrol in Nijmegen voor zich opeist. "Van mij mag Rangelo Janga of Elayis Tavsan ook de held worden. Het maakt me echt niet uit wie het doet. Uiteindelijk wil ik de play-offs winnen en de fans blij maken."