Buijs: 'Dat vind ik niet passen bij mijn ploeg, hebben het 84 keer besproken'

Buijs: 'Dat vind ik niet passen bij mijn ploeg, hebben het 84 keer besproken'

19-05-2021 21:45
67

Danny Buijs heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de nederlaag tegen FC Utrecht in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal (1-0). De FC Groningen-trainer baalt er flink van dat zijn ploeg de finale niet gehaald heeft.

"Ik heb twee emoties die aan het vechten zijn met elkaar", begint een teleurgestelde Buijs na de wedstrijd in gesprek met ESPN. Vooral de manier waarop zijn ploeg het doelpunt weggaf, doet de trainer pijn. "Het was een gelijkwaardige wedstrijd. Hoe we die goal weggeven... Dat vind ik niet passen bij mijn ploeg. Terwijl we het 84 keer besproken hebben. Pijnlijke momenten, die op dit niveau worden afgestraft."

Mogelijk heeft Arjen Robben zijn laatste wedstrijd in het shirt van Groningen gespeeld. De routinier wilde zich na afloop van de wedstrijd nog niet uitlaten over zijn toekomst. Buijs heeft niets anders dan respect voor de vleugelaanvaller. "Ik denk dat hij emotioneel is, hij heeft ook in een rollercoaster gezeten. Hij is niet topfit, maar we hebben kunnen zien dat hij extreme kwaliteiten heeft. De laatste weken waren fantastisch. Hij blijft zich terugknokken voor het team... Dan mogen we alleen maar trots en dankbaar zijn richting hem."