Feyenoord verslaat Sparta en gaat met Utrecht strijden om Europees ticket

19-05-2021 22:53
206

Feyenoord Rotterdam gaat het aanstaande zaterdag opnemen tegen FC Utrecht in de strijd om een ticket voor Europees voetbal volgend seizoen. De ploeg van trainer Dick Advocaat won in de eigen Kuip met 2-0 van stadsgenoot Sparta Rotterdam. Steven Berghuis en Tom Beugelsdijk (eigen doelpunt) zorgden voor de treffers.

Feyenoord nam in de beginfase van de wedstrijd meteen het eigen initiatief, gesteund door de fans in De Kuip. Nicolai Jörgensen was al snel dichtbij de eerste treffer van de avond: hij veranderde een schot van Orkun Kökcü goed van richting, maar de paal stond in de weg.

Na ongeveer dertig minuten spelen was het alsnog raak voor de thuisploeg. De bal ging op de stip na een foutieve tackle van Sparta-aanvoerder Adil Auassar op Ridgeciano Haps. Berghuis ging vervolgens achter de bal staan en stuurde Maduka Okoye de verkeerde hoek in.

Sparta leek na deze tik niet helemaal goed wakker. Okoye kon 93 seconden na het doelpunt van Berghuis nog een keer vissen. Tom Beugelsdijk tikte de bal in eigen doel, maar werd daarvoor wel kort vastgehouden door Jörgensen. Scheidsrechter Jochem Kamphuis en VAR Rob Dieperink besloten echter niet in te grijpen, waardoor Feyenoord met een marge van twee de kleedkamers opzocht voor de rust.

Na rust zocht Feyenoord aanvallend niet zo nadrukkelijk meer naar een doelpunt. Het bleef simpel overeind tegen de buurman uit Spangen. De ploeg van Henk Fraser had moeite om tot gevaar te komen op de helft van Feyenoord en écht gevaar zagen we niet voor het doel van Justin Bijlow. Kökcü was nog dichtbij de 3-0, maar hij schoot van afstand hard tegen de paal.

Een doelpunt zagen we in de tweede helft niet meer, waardoor Feyenoord zich op kan gaan maken voor de finale van de play-offs tegen FC Utrecht van aanstaande zaterdag. Het is nog maar de vraag of die wedstrijd in De Kuip gespeeld kan worden, aangezien ook het Songfestival dan op het programma staat in Rotterdam.