PSG heeft geen moeite met Monaco en schrijft Coupe de France op zijn naam

19-05-2021 23:11 Laatste update: 23:17
27

Paris Saint-Germain heeft de Coupe de France gewonnen ten koste van AS Monaco. De ploeg van Mauricio Pochettino wist met 0-2 te winnen door doelpunten van Mauro Icardi en Kylian Mbappé.

PSG verdeelde de doelpunten keurig over beide helften. Icardi opende de score na negentien minuten spelen. Kylian Mbappé profiteerde van een vreselijke fout in de achterhoede bij Monaco en legde de bal af op zijn Argentijnse ploeggenoot. Die hoefde alleen nog maar raak te tikken: 1-0.

PSG liet de bal in het restant van de eerste helft aan Monaco, om zelf te loeren op een counterkans. Die kans kwam er in het eerste bedrijf niet meer. De tweede helft begon wat gezapig, maar Monaco nam het heft steeds meer in handen op zoek naar de gelijkmaker. Dat resulteerde echter ook in ruimtes voor PSG om naar een tweede doelpunt te counteren.

Ongeveer tien minuten voor tijd kwam die tweede treffer er ook. Mbappé werd heerlijk vrijgespeeld door Ángel Di María en oog in oog met Monaco-keeper Radoslaw Majecki maakte hij geen fout. De Franse aanvaller wipte de bal mooi over de uitkomende doelman heen.

Het is de veertiende keer dat PSG de finale van de Coupe de France wint.