Advocaat kijkt naar de KNVB: 'Songfestival is belangrijk, maar Feyenoord ook'

Advocaat kijkt naar de KNVB: 'Songfestival is belangrijk, maar Feyenoord ook'

19-05-2021 23:38
155

Feyenoord won woensdagavond met 2-0 van Sparta Rotterdam in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal, maar het is nog allesbehalve zeker of de finale aanstaande zaterdag gespeeld kan worden in De Kuip. Tegelijkertijd vindt ook het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat verwacht echter niet dat dit een probleem op gaat leveren. Hij reageert na de wedstrijd tegen Sparta luchtig op de vraagtekens rond de finale tegen Utrecht. Eerder gaf burgemeester Ahmed Aboutaleb al aan dat hij de finale liever niet aanstaande zaterdagavond organiseert.

Wedden

Meer odds

"Het songfestival is belangrijk, maar Feyenoord ook", begint Advocaat na de wedstrijd tegen Sparta voor de camera van ESPN. "Ik verwacht dat de KNVB de juiste beslissing neemt. Daar heb ik vertrouwen in. Dan moeten we eventueel maar wat vroeger spelen. Wat is het probleem? We hebben het alleen maar over als, als. Laten we het eerst even afwachten."

De Feyenoord-trainer lijkt er begrip voor te hebben dat Aboutaleb de twee evenementen niet gelijktijdig wil organiseren. "De juiste beslissing zou zijn om de wedstrijd zaterdagmiddag te spelen. Op een andere plek? Dat lijkt me niet verstandig, ik speel liever thuis."

Vooralsnog staat het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht gepland voor zaterdagavond 20.00 uur in De Kuip.