'Een grote stap, van Eredivisie naar Premier League, maar wil me laten graag zien'

'Een grote stap, van Eredivisie naar Premier League, maar wil me laten graag zien'

20-05-2021 10:20 Laatste update: 12:52
20

Jan Paul van Hecke wil zich in de voorbereiding graag laten zien bij Brighton & Hove Albion. De twintigjarige stopper tekende vorige zomer in Engeland, maar werd dit seizoen verhuurd aan sc Heerenveen en zag tot dusver nog erg weinig van de Engelse club.

"Natuurlijk is het een grote stap, van de Eredivisie naar een Premier League-club", vertelt Van Hecke in gesprek met BN DeStem. "Maar ik wil me graag laten zien. In het voetbal weet je nooit hoe het loopt. Welke spelers blijven er? Wie komen erbij, wie worden er verkocht? Misschien is de trainer wel onder de indruk van wat je laat zien. Ik heb dit seizoen in ieder geval veel wedstrijden gespeeld en dat is goed geweest voor mijn ontwikkeling. Ik moet er ook rekening mee houden dat ik nog een jaar verhuurd word. Veel spelen en jezelf blijven ontwikkelen, dat is op mijn leeftijd het belangrijkste."

Wedden

Meer odds

Mede door de coronapandemie is Van Hecke nog nooit in de stad van zijn club geweest. Daar wil hij snel verandering in gaan brengen. "Daar kijk ik wel naar uit, ja", vertelt Van Hecke. "De stad, het stadion, dat wil ik graag eens zien."

Dit seizoen was Van Hecke een vaste waarde bij Heerenveen. Hij speelde het meest als centrale verdediger, maar werd door trainer Johnny Jansen soms ook als rechtsback opgesteld. Komend seizoen zien we Van Hecke normaliter niet terug in Friesland, behalve als Heerenveen een nieuwe deal weet te sluiten met Brighton.