Buffon sluit spraakmakende comeback niet uit: 'Wil alleen niets cadeau krijgen'

Buffon sluit spraakmakende comeback niet uit: 'Wil alleen niets cadeau krijgen'

20-05-2021 12:06 Laatste update: 12:45
19

Gianluigi Buffon sluit niet uit dat hij meegaat naar het WK van 2022. De 43-jarige doelman speelde zijn laatste interland ruim drie jaar geleden, maar kan bij deelname aan het eindtoernooi in Qatar een record op zijn naam schrijven.

Als Buffon ook meegaat naar het WK van 2022, dan wordt hij de eerste speler ooit die op zes WK's actief is. Na afloop van de gewonnen Coppa Italia-finale tegen Atalanta Bergamo wil Buffon de deur niet dichtgooien voor een historische zesde deelname. "Ik voel me nog steeds dezelfde Buffon als altijd, maar ik verwacht én wil niets cadeau krijgen", vertelt de routinier voor de camera van Rai Sport.

"Als men denkt dat ik nog steeds een betrouwbare keeper ben, dan ben ik beschikbaar", gaat Buffon verder. "Maar de uitdaging ligt bij mezelf: in december 2022 moet ik er klaar voor zijn en laten zien dat ik nog steeds goed ben."

Hoewel hij onder de lat stond tijdens de gewonnen Coppa-finale, is Buffon dit seizoen over het algemeen de tweede keus bij Juve. De 176-voudig international gaat zijn aflopende contract bij de club ook niet verlengen, zodat hij volgend seizoen kan spelen bij een team waar hij meer minuten kan maken.