Bergkamp vertelt over 'ingrijpend project': 'Arsenal mist aantrekkingskracht'

Bergkamp vertelt over 'ingrijpend project': 'Arsenal mist aantrekkingskracht'

20-05-2021 12:24
50

Dennis Bergkamp ziet met lede ogen hoe Arsenal de afgelopen jaren is afgegleden in de Premier League. De clubicoon van The Gunners steunt samen met Thierry Henry en Patrick Vieira de overnameplannen van Spotify-eigenaar Daniel Ek.

"Net als Patrick en Thierry herken ik het Arsenal uit onze eigen tijd steeds minder terug", zegt Bergkamp tegen Voetbal International. "In het DNA van Arsenal zit de ambitie om hoofdprijzen te pakken. Het nooit accepteren van verlies. Die mentaliteit is langzaamaan verdwenen. Ik proef berusting over de huidige situatie. Dat is ernstig. Alsof het, gezien de financiële verhoudingen, normaal is dat Arsenal in de middenmoot eindigt. Dat hoort niet bij deze club. Het DNA van Arsenal moet hersteld worden."

Volgens Bergkamp is Ek een echte Arsenal-fan. "Toen de Super League het nieuws dagenlang domineerde, ontplofte Daniel zo ongeveer. Dat was het moment waarop hij wilde doorpakken en contact met ons opnam. Tijdens een Zoom-meeting met Thierry, Patrick en ik deelde hij zijn zorgen en zijn plannen met ons. Dat maakte vanaf het eerste moment indruk", aldus de Nederlander, die niet vooruit wil lopen op een technische invulling. "Eerst moet Daniel tot een overname zien te komen."

Bergkamp benadrukt dat er veel moet veranderen bij Arsenal. "Met wat extra geld erin pompen en bijvoorbeeld de trainer ontslaan kom je er niet. Als Arsenal volgend seizoen bovenin wil meedraaien, zullen ze in elke linie een wereldtopper moeten halen. Terwijl de club al tijden de aantrekkingskracht mist voor deze categorie spelers. Vandaar dat er structurele veranderingen moete plaatsvinden. Het gaat hier om de ruggengraat van Arsenal. Dit is een ingrijpend project van de lange adem."