'Afgeserveerd door KNVB en Feyenoord niet solidair: Utrecht wil appeltje schillen'

'Afgeserveerd door KNVB en Feyenoord niet solidair: Utrecht wil appeltje schillen'

20-05-2021 12:45
374

Dat FC Utrecht een kort geding heeft aangespannen tegen de KNVB kan niet los worden gezien van de afloop van het vorige seizoen, meldt De Telegraaf. Bij de Domstedelingen zit veel oud zeer.

De voetbalbond brak vorig jaar vanwege corona de Eredivisie af, waarna Utrecht als nummer zes – met een duel minder gespeeld – en bekerfinalist overal naast greep. De club voelde zich 'afgeserveerd' en sindsdien bestaat er een 'diepe kloof' tussen FC Utrecht en de KNVB, zo weet de krant. Nu de KNVB voor Feyenoord wel van de regelementen afstapt, zet Utrecht de hakken in het zand.

De Domstedelingen beroepen zich op een specifieke passage in de reglementen: 'Indien het niet mogelijk blijkt de desbetreffende wedstrijd met inachtneming van het bepaalde in dit artikel op neutraal terrein te doen spelen, dan wordt de desbetreffende thuisspelende deelnemer geacht de desbetreffende ronde te hebben verloren.' Dat zou een reglementaire nederlaag voor Feyenoord betekenen.

Vooral de afwikkeling van de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht zit die laatste club dwars. Nederland is met Cyprus het enige land waar de bekerfinale nooit meer is gespeeld. Utrecht vindt daarnaast dat de KNVB zich voor het karretje van de top-drie heeft laten spannen met de verdeling van de Europese tickets. De rol van directeur Eric Gudde roept daarbij vragen op. De Telegraaf schrijft dat in De Galgenwaard 'het gevoel leeft dat Gudde de belangen van zijn oude club niet uit het oog is verloren'.

Feyenoord stelde zich bovendien allerminst solidair op. De Rotterdammers namen maar wat graag het aan de bekerfinale verbonden Europese ticket in ontvangst. Het heeft voor de huidige 'explosieve situatie' gezorgd. Het kort geding dient vrijdagmiddag om 14.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie