'Laporta wil revolutie, maar ontslag Koeman kost Barça miljoenen'

'Laporta wil revolutie, maar ontslag Koeman kost Barça miljoenen'

20-05-2021 12:56
56

Mocht FC Barcelona afscheid willen nemen van Ronald Koeman, dan moet het met een miljoenenbedrag over de brug komen. Dat meldt Diario Sport. De toekomst van de Nederlandse trainer in Camp Nou is nog ongewis.

Barça-voorzitter Joan Laporta wil een revolutie ontketenen en minimaal tien spelers de deur wijzen. Of Koeman de juiste man is om de hervormingen in de selectie in goede banen te leiden, zal moeten blijken. De Catalanen spelen zaterdag tegen Eibar hun laatste wedstrijd van het seizoen, waarna Koeman en Laporta begin volgende week opnieuw om tafel gaan.

Wedden

Meer odds

Volgens Sport wordt Koeman 'niet als het grootste probleem in de kleedkamer beschouwd'. De clubleiding vindt het van moed getuigen dat de ex-bondscoach van Oranje veel jonge spelers de kans geeft en daarmee de transformatie reeds in gang heeft gezet. Ze weten dat Koeman niet terugdeinst voor moeilijke beslissingen. Tegelijkertijd wordt hij niet gezien als een 'genie', die een duel kan kantelen met een tactische ingreep of een wissel. Hij wordt medeverantwoordelijk gehouden voor het verval van de laatste weken, waardoor de titel in La Liga uit zicht verdween.

Sport ziet nog twee argumenten die van belang zijn in de beslissing over de toekomst van Koeman. De belangrijkste is de vertrekpremie van de Nederlander. Hij heeft recht op een vergoeding van 7,5 miljoen euro mocht Barcelona afscheid van hem willen nemen. De tweede is de zoektocht naar een vervanger. Laporta heeft contact gehad met Xavi, maar het is de vraag of de clublegende nu al zal terugkeren. De andere kandidaat, Hansi Flick, kan ook als bondscoach van Duitsland aan de slag.