Scandinaviërs in vaarwater ESPN en Ziggo Sport: 'Eredivisie heeft goede reputatie'

Scandinaviërs in vaarwater ESPN en Ziggo Sport: 'Eredivisie heeft goede reputatie'

20-05-2021 14:15
58

De Nederlandse televisie- en streamingsmarkt krijgt er een nieuwe speler met grote ambities op het gebied van sport bij. De Nordic Entertainment Group (NENT) gaat de Formule 1-rechten overnemen van Ziggo Sport, neemt ook de registratie van de Bundesliga voor zijn rekening en kijkt ook met een schuin oog naar de Eredivisie.

De NENT lanceert in 2022 het platform Viaplay in Nederland en zal dan de Formule 1 en de Bundesliga-wedstrijden uitzenden. Het bedrijf bevestigt tegenover De Telegraaf de berichtgeving van sportmarketeer Chris Woerts in de maandaguitzending van Veronica Inside. Het sportpakket wordt op termijn waarschijnlijk nóg verder aangevuld. "Alle sporten die interessant zijn voor de Nederlandse kijker, zijn ook interessant voor ons", laat hoofd sport Peter Nørrelund weten.

De Eredivisie-rechten zijn nog tot 2025 in handen van ESPN, weet ook de NENT. Nørrelund houdt zijn kaarten vooralsnog tegen de borst, maar sluit niet uit dat Viaplay zich in de strijd gaat mengen. "Als er een biedingsproces komt, dan moeten we daar zeker naar kijken", vertelt hij. "Eerst moeten we een lokaal team aannemen. Maar we kennen de waarde van lokale competities en de reputatie van de Eredivisie is ook bij ons in Scandinavië groot."