KNVB beslist: In the street I kill you, my friend levert één duel schorsing op

KNVB beslist: "In the street I kill you, my friend" levert één duel schorsing op

20-05-2021 14:41
103

Zinédine Machach is voor één wedstrijd geschorst, heeft de KNVB donderdag bekendgemaakt. De Franse middenvelder van VVV-Venlo liet zich in de uitwedstrijd tegen Ajax verbaal gaan ten opzichte van tegenstander Devyne Rensch.

"In the street I kill you, my friend", liet hij na een uur spelen weten, vlak na een opstootje met Rensch. Het leverde Machach geen kaart op, maar zijn uitlatingen werden wel geregistreerd door de microfoons naast het veld. De KNVB heeft nu alsnog ingegrepen: Machach is voor één wedstrijd in 'competitie-, play-off- en/of bekerverband' geschorst. 'Naar het oordeel van de aanklager horen dergelijke uitingen niet thuis op een voetbalveld', valt te lezen op de KNVB-site.

Het schikkingsvoorstel vanuit Zeist is geaccepteerd door de speler, die overigens zijn voorlopig laatste wedstrijd op Nederlandse bodem al gespeeld heeft. Na de nederlaag tegen Ajax – waarin VVV officieel naar de Keuken Kampioen Divisie degradeerde – deed hij nog een half uur mee tegen FC Emmen. VVV heeft de optie om de huurovereenkomst met Napoli om te lichten in een permanente deal, maar het lijkt er niet op dat deze gelicht zal worden.