KNVB lijkt nieuws Borst te bevestigen: Higler vergezeld door Gözübüyük-assistenten

KNVB lijkt nieuws Borst te bevestigen: Higler vergezeld door Gözübüyük-assistenten

20-05-2021 14:58 Laatste update: 15:27
50

Dennis Higler zal Feyenoord-FC Utrecht – de finale van de play-offs om Europees voetbal – fluiten, heeft de KNVB donderdag laten weten. Opmerkelijk genoeg wordt de leidsman in De Kuip geassisteerd door Joost van Zuilen en Johan Balder.

De twee assistent-scheidsrechters vlaggen normaal gesproken aan de zijde van Serdar Gözübüyük. Die zou in eerste instantie de finale fluiten, maar werd door de KNVB vervangen, beweerde Hugo Borst woensdagavond bij ESPN. Gözübüyük gaf recentelijk een interview aan het Algemeen Dagblad waarin hij zich kritisch uitliet over scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. Naar verluidt is dit in het verkeerde keelgat geschoten.

Wanneer Higler, Van Zuilen en Balder zich samen met vierde official Marc Nagetgaal in De Kuip kunnen melden, is nog even afwachten. De KNVB heeft de finale verplaatst van zaterdagavond naar zondagmiddag: zaterdagavond wordt het Songfestival al georganiseerd in Rotterdam en de lokale autoriteiten willen niet dat er tegelijkertijd een thuiswedstrijd van Feyenoord mét publiek plaatsvindt. FC Utrecht is het echter niet eens met die verplaatsing en heeft een kort geding aangespand, dat vrijdagmiddag zal dienen.