KNVB heeft nieuws en maakt einde aan lange zoektocht naar opvolger voor Wiegman

KNVB heeft nieuws en maakt einde aan lange zoektocht naar opvolger voor Wiegman

20-05-2021 15:31 Laatste update: 15:47
54

De KNVB heeft een opvolger voor Sarina Wiegman gevonden. De Engelsman Mark Parsons neemt binnenkort het stokje over als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen.

Parsons komt over van het Amerikaanse Portland Thorns, waar hij als clubtrainer veel successen heeft geboekt. Hij treedt na de Olympische Spelen in dienst: Wiegman gaat dan bij de Engelse voetbalbond aan de slag, na een ambtstermijn van ruim vier jaar. Jessica Torny werd de afgelopen tijd al genoemd als opvolger van Wiegman, die in augustus 2020 al bekendmaakte dat ze zou vertrekken, maar zal als assistent van Parsons gaan fungeren.

De lange zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor de regerend Europees kampioen is nu dus eindelijk afgerond. "Ik ben echt superblij met deze prachtige klus", laat Parsons weten aan de KNVB-kanalen. "Dit team heeft de afgelopen jaren geschiedenis geschreven en voetbalfans over de hele wereld geïnspireerd met hun spel en ook met de manier waarop ze zich buiten het veld presenteren. Ik vind het niet alleen een grote uitdaging, maar vooral ook een grote eer."

Voordat het zover is, maakt hij het seizoen in Portland af én gaat Oranje met Wiegman naar Tokio. Brazilië, China en Zambia zijn de poulegenoten tijdens het Olympische voetbaltoernooi. "Last but not least, wil ik hierbij Sarina en het team heel veel succes wensen in Tokio. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze ook deze zomer weer vele voetbalharten zullen veroveren", aldus Parsons.