'PSV zou De Jong graag terughalen, maar dat komt een jaartje te vroeg'

'PSV zou De Jong graag terughalen, maar dat komt een jaartje te vroeg'

20-05-2021 17:05
80

PSV wil komend seizoen onder meer in de topwedstrijden beter voor de dag komen en daar zal dan ook op worden ingekocht. Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat onder meer de naam van Luuk de Jong laat vallen in de ambitieuze zoektocht van technisch manager John de Jong.

Volgens de regionale krant staat het geraamte van het elftal van coach Roger Schmidt, maar moet er kwalitatief nog wat bij, mede door het verwachte vertrek van Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Donyell Malen. PSV hoopt zich onder meer te versterken met Marco van Ginkel, Davy Pröpper, André Ramalho en een nieuwe aanvaller.

Bovendien zou PSV 'maar wat graag Luuk de Jong terughalen', stelt het ED. De Eindhovenaren hebben regelmatig contact met de spits van Sevilla, omdat hij PSV-ambassadeur is. Een terugkeer lijkt desondanks een jaartje te vroeg te komen. Hoewel De Jong (30) dit seizoen niet verzekerd is van een basisplaats, heeft hij bij de Spaanse club nog een contract tot medio 2023 en verdient hij een riant salaris.

Overigens zijn wisselspelers als Mauro Júnior en Ryan Thomas ook komend seizoen welkom bij PSV. Schmidt is gecharmeerd van het tweetal en wil een beroep op ze doen indien nodig. Dat geldt dan weer niet voor Timo Baumgartl, Érick Gutiérrez en Adrian Fein.