Jong Oranje is gewaarschuwd: Jong Frankrijk met tal van sterren op EK O21

Jong Oranje is gewaarschuwd: Jong Frankrijk met tal van sterren op EK O21

20-05-2021 17:43
100

Jong Oranje kan de borst natmaken voor de confrontatie met Jong Frankrijk in de kwartfinales van het EK O21. Bondscoach Sylvain Ripoll kan een beroep doen op tal van grote namen bij 'Les Bleuets'.

Door de enorme concurrentie bij de A-selectie van Didier Deschamps zijn veel grote talenten afgevallen voor het EK. Zij mogen nu met Jong Frankrijk deelnemen aan het toernooi in Hongarije en Slovenië. Zo zijn RB Leipzig-verdedigers Dayot Upamecano en Ibrahima Konaté van de partij. Upamecano maakt komende zomer voor 42,5 miljoen euro de overstap naar Bayern München, terwijl voor Konaté een transfer naar Liverpool lonkt.

Ook Ilan Meslier (Leeds United) en Wesley Fofana (Leicester City) zijn opgeroepen. Zij maken dit seizoen een sterke indruk in de Premier League. Verder kan Ripoll beschikken over grote namen uit de Ligue 1, zoals Houssem Aouar en Eduardo Camavinga (foto). Zowel de spelmaker van Olympique Lyon als de verdedigende middenvelder van Stade Rennes debuteerde al voor Frankrijk.

Voor Jong Oranje wacht dan ook een loodzware klus. Toch liet Denemarken in de poulefase zien dat de Fransen wel te verslaan zijn. De ploeg van coach Erwin van de Looi neemt het maandag 31 mei op tegen Les Bleuets. Ook Denemarken, Duitsland, Spanje, Kroatië, Portugal en Italië maken nog kans op de Europese titel.