LIVE-discussie: NEC en Roda JC ongewijzigd in halve finale

LIVE-discussie: NEC en Roda JC ongewijzigd in halve finale

20-05-2021 18:20 Laatste update: 18:30
51

NEC en Roda JC maken donderdag uit wie zich plaatst voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie in de Keuken Kampioen Divisie. Zowel coach Rogier Meijer van de Nijmegenaren als collega Jurgen Streppel van de Limburgers ziet geen reden om wijzigingen door te voeren.

NEC walste in de eerste ronde over Almere City FC heen (0-4). Door de afwezigheid van Dirk Proper kan Terry Lartey Sanniez opnieuw rekenen op een basisplaats, maar dit keer niet als linksback maar weer gewoon rechts in het centrum. Edgar Barreto schuift door naar het middenveld. Jonathan Okita vervult net als zaterdag de vrijgekomen vacature voorin, na het wegvallen van Tavsan. Hij was tegen Almere de grote man met twee goals.

Ook Roda JC heeft de smaak te pakken. De Limburgers zorgden ervoor zorgden ervoor dat de Eredivisie-droom van De Graafschap uiteen spatte (2-3). Thijmen Goppel vertolkte met twee goals een hoofdrol. Streppel besluit weer met dezelfde elf namen aan te treden.

Beide teams nemen het om 18.45 tegen elkaar op in De Goffert. NEC weet zich daarbij gesteund door 1500 fans. De winnaar treft in de finale FC Emmen of NAC Breda.

De opstellingen

NEC: Branderhorst; Van Rooij, Lartey Sanniez, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Barreto, Vet, Bruijn; Janga, Okita

Roda JC: Hoekstra; Jensen, Luijckx, Bakker, Absalem; Klaasen, Falkenburg, Bouchouari; Goppel, Vente, Pflücke